Hlavní obsah

Matka zardousila dvouletého syna, když z něj vyháněla démona Marzona

Před soudem v americkém státě Indiana stojí 31letá Latisha Lawsonová obviněná z vraždy svého syna. Žena před dvěma lety dvouletého Jezaiha donutila vypít směs oleje s octem a při snaze udržet tekutinu v jeho ústech ho zardousila. Tělo pak rok skladovala v igelitovém pytli. Teď jí hrozí trest až 45 let za mřížemi.

Článek

Lawsonová se společně se známou ve Fort Wayne v listopadu 2009 snažila vyhnat démona z celkem čtyř dětí. Připravila jim směs olivového oleje a octa, která měla těla dětí démona zbavit. Tři děti okamžitě olej s octem vyzvracely, čemuž chtěla Lawsonová u svého syna zabránit. Držela mu tedy ústa a krk, načež Jezaiha zardousila.

Lawsonová byla přesvědčena, že syna posedl démon Marzon, a to proto, že když byla těhotná, neprojevovala lásku k bohu, řekla u soudu.

Synovo mrtvé tělo pak déle než rok skladovala v igelitovém pytli, neboť byla přesvědčena, že Jezaih obživne. „Prosila jsem Boha, aby ho přivedl zpět. V Bibli to udělal s Lazarem. Udělal to v Bibli s dítětem,“ vypověděla Lawsonová.

Její obhájci tvrdí, že klientka trpí přeludy a není schopna rozlišit dobré od zlého. Obžaloba to neuznává. „Jezaih byl nechtěné dítě,“ argumentoval zástupce okresního žalobce Thomas Chaille.

Soud uznal Lawsonovou vinnou z vraždy, ale i zanedbání péče a ublížení na zdraví její čtyřleté dcery. Hrozí jí trest až 45 let vězení. Rozsudek se očekává příští měsíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám