Hlavní obsah

Los Angeles nechce zaplatit za Jacksonův pohřeb

– Los Angeles
Právo, CNN, vpl

Rozladění Kaliforňané se ptají, proč by měli poslední rozloučení s Michaelem Jacksonem platit daňoví poplatníci. Bezpečnostní opatření, řízení dopravy a další služby stály totiž město Los Angeles 1,4 miliónu dolarů (asi 26 miliónů korun).

Foto: Reuters

Rakev s Michaelem Jacksonem na pódium ve Staples Center.

Článek

Na zabezpečení Staples Centra, hřbitova Forest Lawn a dalších oblastí, kam směřovali fanoušci a novináři, pracovalo přes čtyři tisíce policistů. Jenom proplacení jejich přesčasů spolykalo 1,1 miliónu dolarů (asi 20, 4 miliónu korun). Další náklady si podle zástupců města vyžádalo řízení dopravy a úklid.

Závěrečný rozpočet navzdory tomu považují za úspěch, protože původně počítali až se čtyřmi milióny dolarů (74 miliónu korun).

Foto: Wally Skalij, Reuters

Projevy smutečních hostů provázely obrázky ze života a koncertů Michaela Jacksona.

Člen losangeleské městské rady Dennis Zine už požádal o prověření, jak byly městské peníze použity. „O náklady by se měly podělit i organizátoři z agentury AEG Live či Jacksonova rodina,“ řekl.

Deník Los Angeles Times v pondělním úvodníku napsal, ze „dává smysl požádat AEG, které show organizovalo, aby vyrovnalo celý účet“. Prezident AEG Tim Leiweke však opakuje, že společnost uhradí jen samotné rozloučení.

Členka rady Janice Hahnová tvrdí, že město díky fanouškům nepochybně víc vydělá, než kolik vydalo: „Zájem pokračuje. Lidé chtějí jet na Hollywood Boulevard, vidět hvězdu Michaela Jacksona, chtějí koupit květiny, které na ni položí, chtějí turistické autobusy, které je zavezou k jeho domu v Holmby Hills“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám