Hlavní obsah

Letadlo na Aljašce zůstalo po přistání viset nad mořem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Aljašce havarovalo ve čtvrtek večer místního času během přistání letadlo se 42 lidmi na palubě, napsala agentura DPA. Stroj vybočil z přistávací dráhy, projel místní komunikací a přední částí zůstal viset nad mořem. Dva cestující utrpěli vážné zranění, dalších deset bylo ošetřeno na místě.

Foto: Facebook státu Aljaška

Letoun vybočil z přistávací dráhy.

Článek

Nehoda se stala ve městě Unalaska na Amaknakově ostrově. Letoun PenAir společnosti AlaskaAirlines startoval z 1300 kilometrů vzdáleného města Anchorage. Přistávací manévr se podařil pilotovi až na druhý pokus, píše agentura DPA.

Při rolování zničehonic vybočil z přistávací dráhy, vjel na místní pobřežní komunikaci a řítil se směrem do moře. Stroj se nakonec podařilo zastavit, ovšem přední část doslova visí z pobřežní komunikace a od hladiny moře dělí čumák jen pověstné centimetry.

Foto: Facebook státu Aljaška

Stroj skončil málem ve vodě

Příčina nehody se vyšetřuje. Místní média s odkazem na očité svědky uvedla, že stroj bojoval se silným větrem, který si s ním pohrával jako s hračkou.

Mezi 39 cestujícími byl také tým plavců ze školy na pevnině na Aljašce. Studenti i jejich doprovod vyšli z nehody bez zranění.

Sbírání leteckých mil je špatné kvůli klimatu, ozývá se z Británie

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám