Hlavní obsah

Kvůli nedostatku dispečerů se nelétá na newyorské letiště LaGuardia

New York

Americký úřad pro letectví FAA v pátek zastavil lety na newyorské letiště LaGuardia. Důvodem je nedostatek řídících letového provozu kvůli rozpočtové krizi. Dispečeři jsou jedním z povolání, na které dopadla. V pátek - už druhý měsíc za sebou - nedostali plat.

Foto: Profimedia.cz

Letecký pohled na newyorské letiště LaGuardia.

Článek

Zákaz letů na letiště LaGuardia kvůli nedostatku dispečerů vydal FAA krátce před desátou dopoledne (16:00 SEČ). Některé lety byly už předtím zpožděné, uvedla stanice NBC.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Southwest na letišti LaGuardia

Rozhodnutí FAA přišlo poté, co ve středu odborový svaz zaměstnanců v letecké dopravě zveřejnil varování, že rozpočtová krize by mohla vážně ohrozit bezpečnost jak jejích členů, tak i cestujících.

Na 800 tisíc federálních zaměstnanců v pátek nedostane kvůli rozpočtové krizi už druhý měsíc za sebou výplatu, protože administrativa nemá peníze. Důvod je, že nebyl schválen rozpočet.

Americký prezident Donald Trump vehementně trvá na tom, že jeho součástí musí být 5,6 miliardy dolarů na stavbu zdi na hranicích s Mexikem. Tu však demokraté odmítají. Republikáni a demokraté si navzájem blokují své návrhy rozpočtu a ani jedna strana není ochotná ustoupit.

Reklama

Výběr článků

Načítám