Hlavní obsah

Kupte si brokovnici, poradil Američanům viceprezident Biden

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký viceprezident Joseph Biden poradil Američanům, aby si na svoji ochranu raději pořizovali brokovnici, než opakovací útočnou pušku. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Tim Shaffer, Reuters

Americký viceprezident Joe Biden

Článek

Obamova administrativa chce omezit držení útočných pušek v důsledku prosincového masakru na škole v connecticutském Newtownu, kde mladík Adam Lanza legálně drženými zbraněmi své matky zastřelil dvacet prvňáčků a šest učitelů. Biden odpovídal na dotazy lidí na chatu s lidmi na Facebooku.

Viceprezident připustil, že Američané mají právo se bránit, k čemuž však podle něj stačí brokovnice. Sám přiznal, že ve svém domě v Delawaru má dvě.

„Bydlíme v zalesněné oblasti a v ústraní. Řekl jsem své ženě: ‘Jill, pokud bude někdy nějaký problém, vyjdi na balkón a vystřel dvakrát z dvouhlavňové brokovnice’,“ uvedl Biden. „Nepotřebujete útočnou pušku AR-15. Je těžší s ní mířit a obtížněji se používá. A nepotřebujete 30 ran, abyste se ochránili,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám