Hlavní obsah

Krize postihla i Trumpovy podniky, jeho jmění se ztenčilo

Právo, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopady pandemie se nevyhnuly ani podnikům exprezidenta USA Donalda Trumpa. Tržby jeho hotelů ve Washingtonu a Las Vegas klesly loni o více než polovinu. S odkazem na Trumpovo finanční přiznání to napsala agentura Bloomberg.

Foto: Profimedia.cz

Trumpův hotel na Pennsylvania Avenue ve Washingtonu

Článek

Tržby washingtonského hotelu v historické budově Staré pošty na Pennsylvania Avenue poklesly na 15,1 milionu dolarů z 40,5 milionu o rok dříve. Hotel v Las Vegas vydělal 9,2 milionu dolarů oproti předchozím 23,3 milionu. Přepočteno na koruny, Trumpovy tržby jen v těchto dvou podnicích poklesly o 853 milionů Kč.

Nevedlo se ani jeho golfovým areálům. V Miami Trump utržil o 33 milionů dolarů méně, resortům ve Skotsku a Irsku poklesly tržby o dvě třetiny.

Proces s Trumpem začne v Senátu v týdnu od 8. února

Amerika

Tržby navýšil jen Trumpův resort Mar-a-Lago na Floridě, kam se po skončení mandátu ve středu uchýlil. Oproti předchozímu roku loni vydělal o téměř tři miliony dolarů více.

Bloomberg nyní Trumpovo jmění vyčíslil na 2,5 miliardy dolarů (54 mld. Kč). To je o půl milionu dolarů (10,8 mld. Kč) méně, než když před čtyřmi lety přicházel do Bílého domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám