Hlavní obsah

Kolem dvou letadel nad Los Angeles prosvištěl chlapík s tryskovým batohem

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dvě dopravní letadla amerických aerolinek v neděli v asi kilometrové výšce nad Los Angeles jen těsně minula muže s tryskovým batohem – takzvaným jetpackem. Ke srážce nedošlo, létajícího baťůžkáře teď nicméně pro jeho riskantní počin v oblacích hledá FBI. Ve středu o tom informovala stanice Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Věži, tady je American Airlines 1997. Právě jsme minuli chlapíka s jetpackem,“ ohlásil pilot prvního letadla kalifornskému letovému řízení. Stroj se v té chvíli nacházel ve výšce 3 tisíc stop, což odpovídá zhruba 900 metrům.

„American Airlines 1997, rozumím. Byl nalevo nebo napravo od vás?“ reagovalo řízení letového provozu. Posádka věž informovala, že jetpack spatřila po levé straně ve vzdálenosti asi 300 yardů (270 metrů) a přibližně stejné výšce. O pár vteřin později pozorování chlapíka s tryskovým batohem ohlásila posádka dalšího dopravního letadla.

Americká agentura pro bezpečnost v letecké přepravě (FAA) incident potvrdila stanici NBC News. „Posádky dvou dopravních letadel během finálního přiblížení k mezinárodnímu letišti v Los Angeles v neděli okolo 18:35 pozorovaly cosi jako muže s jetpackem,“ uvedla FAA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám