Hlavní obsah

Kanaďanku nevpustili do herny, protože si rouškou nezakryla otvor v krku

– Whitby
Novinky, Michal Sobotka

Na začátku srpna si chtěla 67letá Kanaďanka Elaine Arbeauová zahrát své oblíbené bingo v jedné z heren ve městě Whitby v ontarijské provincii. Manažer podniku ji však odmítl vpustit do budovy, protože neměla rouškou zakrytý otvor v krku, který jí pomáhá dýchat.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská důchodkyně si přišla zahrát bingo, vstup do herny jí ale zakázali

Článek

Její syn Joe Gilbert se proto obrátil na vlastníky kasina Ontarijskou loterijní a herní společnost. Ta mu odpověděla, že jeho matce by neměl nikdo bránit v přístupu do herny. Když ji ale šla minulou sobotu navštívit znovu, dovnitř ji opět nevpustili.

Arbeauová si celý incident tentokrát natočila na kameru. Manažer jí odmítl povolit vstup do herny a poté volal nadřízeným. Důchodkyni následně řekl, že se „jedná o soukromý pozemek, na kterém určují pravidla jeho majitelé“.

Turista porušil v Kanadě karanténu. Hrozí mu astronomická pokuta

Cestování

Gilbert se po této zkušenosti rozhodl celý příběh zmedializovat. „Máma ven skoro nechodí, pokud se nejedná o setkání s přáteli v kasinu, kde hraje své oblíbené bingo. Doufám, že tímto získáme podporu veřejnosti, aby byl její hlas konečně slyšet,“ citoval syna server Daily Mail.

Minimálně ředitele společnosti Delta Bingo, která hru provozuje, už příběh Arbeauové zaujal. A ačkoli s Gilbertem a jeho matkou projevil sympatie, v rozhovoru pro CTV News Toronto uvedl: „Preferujeme, aby lidé, kteří nemohou nosit roušku, podnik nenavštěvovali. Jde nám především o zachování jejich zdraví,“ dodal.

Kanaďanka Arbeauová podle vyjádření syna bojuje už dvacet let s různými typy rakoviny. Prodělala několik operací a po jedné z nich jí zůstal v krku otvor, který jí pomáhá s dýcháním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám