Hlavní obsah

Kalifornská policie prohledává únoscův dům také kvůli vraždám prostitutek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Placerville

Kalifornští vyšetřovatelé prohledávají dům Phillipa Garrida podezřelého z únosu jedenáctileté dívky v souvislosti s dalším, nedořešeným případem zavražděných prostitutek z 90. let.

Článek

Garrida a jeho ženu Nancy úřady v pátek obvinily, že unesli tehdy jedenáctiletou Jaycee Lee Dugardovou a zadržovali ji 18 let. Únosce s ní navíc údajně zplodil dvě děti.

Podle agentury AFP a zpravodajské stanice BBC manželský pár v pátek u soudu v Placerville uvedl, že je nevinný. Podle policie byla nalezena těla zavražděných prostitutek nedaleko industriální oblasti, poblíž které Garrido pracoval v průběhu 90. let.

Proto si policie vyžádala povolení k prohlídce v Garridově domu v Antiochu nedaleko San Franciska. Vyšetřovatelé uvedli, že žena byla v zajetí izolována od okolního světa. Její únosci ji drželi v chatrčích a stanech na zahradě svého domu.

Foto: Profimedia.cz

Jaycee Lee Dugardová na archivním snímku

Nepustili ji do školy ani k doktorovi. Někteří sousedé prý ale měli podezření, že v areálu rodiny žijí další osoby. Jeden z nich to prý před třemi lety nahlásil. Úřady ale až do současnosti na zadržování matky s dvěma dětmi nepřišly.

Šerif Warren Rupf se v pátek postižené rodině i veřejnosti omluvil za to, že jeho lidé nebyli pečlivější a únos tehdy neodhalili. Osmapadesátiletý Garrido byl už v minulosti trestán za znásilnění a únos.

Ve dvou různých věznicích strávil dohromady více než deset let. Jaycee Dugardová je prý v dobrém zdravotním stavu a vede se jí prý dobře. Úřady jí již zprostředkovaly setkání s rodinou. Podle dosavadních výpovědí svědků unesly Dugardovou v roce 1991 dvě osoby, které ji násilím dostaly do svého vozu, když šla na autobusovou zastávku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám