Hlavní obsah

Kalifornie vyhlásila kvůli ohni stav ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAKE TAHOE

Úřady v americkém státě Kalifornie vyhlásily v pondělí stav ohrožení kvůli lesnímu požáru poblíž turistického střediska Lake Tahoe. Živel zde zničil více než dvě stovky budov. Asi 1000 lidí bylo evakuováno.

Článek

Nyní mohou kalifornské úřady, jejichž síly na boj s živlem podle jejich vlastního vyjádření nestačí, žádat o pomoc z federálních zdrojů.

Požár zničil přes 100 hektarů lesního porostu. Foto: ČTK/AP

S plameny bojuje 700 hasičů. Foto: ČTK/AP

Požár vypukl v neděli odpoledne patrně v důsledku nedbalosti. Zdevastováno už bylo více než 100 hektarů lesního porostu.

Vrak automobilu u jednoho z vypálených domů. Foto: ČTK/AP

S plameny bojuje na 700 hasičů. Hasit je ze vzduchu není nyní možné, protože hustý černý dým, který zahalil celé okolí spáleniště, omezil viditelnost. Záchranáři říkají, že oheň musejí zlikvidovat do středy, na kterou je hlášen silný vítr a nízká vlhkost vzduchu.

Z oblasti bylo evakuováno na 1000 lidí. Foto: ČTK/AP

Reklama

Související články

Požár zničil v Kalifornii 165 domů

Rychle se šířící lesní požár v kalifornském Lake Tahoe zničil od neděle 165 domů. Na čtyři sta dalších obydlí plameny ohrožují. Z oblasti oblíbené rekreanty...

Výběr článků

Načítám