Hlavní obsah

Ivanka Trumpová se pustila do svého otce, kritizovala ho za migraci a vztah s médii

Dcera amerického prezidenta Ivanka Trumpová se veřejně distancovala od názorů svého otce na migraci a také média, napsala agentura DPA. V rozhovoru pro server Axios.com kritizovala nejen otcovu politiku nulové tolerance nelegální migrace, ale i jeho vztah k médiím.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Ivanka Trumpová s otcem Donaldem Trumpem

Článek

Ivanka Trumpová na otázku, zda považuje média za „nepřítele lidí“, odpověděla, že sama z vlastní zkušenosti ví, jaké to je, stát se obětí falešných zpráv, ale média jako nepřátele nevnímá. „Ne, nemyslím si, že by média byla nepřáteli lidu,“ odpověděla.

Donald Trump velmi nelibě nese kritické zprávy, které se o něm v médiích objevují, a označuje je za "falešné zprávy", novináře považuje za nepřátele lidu. Šíří podle něj konspirační teorie a poškozují demokracii. Za Ivanku se ovšem postavil, na Twitteru napsal, že má pravdu. Nepřáteli lidu nejsou všechna média, ale jen ta, která šíří falešné zprávy, a těch je značná část, napsal Trump.

Foto: Mike Theiler, Reuters

Ivanka Trumpová s manželem Jaredem Kushnerem a dvěma dětmi.

Prezidentova dcera zásadně nesouhlasí s oddělením dětí migrantů, kteří přijdou do Spojených států přes hranice s Mexikem a nemají potřebné doklady. V rozhovoru uvedla, že to byl její nejhorší okamžik v Bílém domě, když se začala politika nulové tolerance nelegální migrace uplatňovat v praxi.

V rozhovoru uvedla, že to „prožívala velmi silně a je velmi odhodlaná bojovat proti rozdělování rodin“. Současně připomněla svůj původ. „Jsem dcera imigrantky, moje matka vyrůstala v komunistické České republice,“ uvedla. Nelegální imigraci nelze podle ní vyřešit jednoduše a rozdělování rodin je třeba zabránit.

Trump po veřejné kritice nakonec podepsal v červnu dekret zakazující tuto praktiku. Úřady však dosud vrátily rodinám pouze část z 2500 odebraných dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám