Hlavní obsah

Informační systémy Delta Air Lines se zhroutily, lety po celém světě nabraly zpoždění

Atlanta
Aktualizováno

Informační systémy americké letecké společnosti Delta Air Lines se zhroutily a spoje v pondělí po celém světě nabíraly zpoždění. Společnost rovněž pozastavila veškeré odlety. Výpadek potvrdily samy aerolinky s tím, že za ním stál výpadek proudu v Atlantě.

Článek

Potíže ráno postihly tisíce cestujících této společnosti na letištích po celém světě, napsala na webu americká televizní stanice NBC. Zpoždění hlásili cestující Delty například na letištích v Londýně, Tokiu či v Los Angeles. Z příspěvků, které lidé zveřejnili na Twitteru, vyplývá, že se nedostali na palubu svých letadel třeba i v Malaze, Reykjavíku nebo Amsterdamu.

"Delta zaznamenala počítačový výpadek, který zasáhl lety naplánované na dnešní ráno," uvedla letecká společnost.

Letadel, která byla ve vzduchu, se ale podle ní problémy nedotkly. Později Delta upřesnila, že pondělní zpoždění a rušení některých letů způsobil výpadek proudu v Atlantě, který začal v 2.38 východního času (8.38 SELČ). Výpadek zasáhl její počítačové systémy a aktivity po celém světě. Na webu aerolinek nebyly zobrazeny aktuální informace o letech.

„Naše systémy spadly všude,“ uvedly na Twitteru Delta Air Lines.

Delta, která je podobně jako České aerolinie součástí skupiny SkyTeam Alliance, uskuteční zhruba 5000 odletů denně.

Výpadek Delta Air Lines

„Zdravím, velice se omlouvám, ale naše systémy se zhroutily všude. Doufáme, že to nebude trvat dlouho,“ tweetovala zákaznická podpora.

Zpožděn let z Prahy do New Yorku

Zhruba tříhodinové zpoždění se podle webu Letiště Václava Havla Praha čekalo u pondělního dopoledního letu z Kodaně do Prahy.

Podle mluvčí letiště Mariky Janouškové ale tento let provozuje jiný dopravce v rámci takzvaného sdílení kódu a zpoždění s ohlášeným masivním výpadkem u Delty nesouvisí.

Zpoždění podle ní naopak nastalo u letu této společnosti z Prahy do New Yorku s plánovaným odletem ve 12.40 SELČ.

Reklama

Výběr článků

Načítám