Hlavní obsah

Hurikán Delta zpustošil Louisianu, ukazují záběry z dronu

Novinky, ČTK, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurikán Delta, který v uplynulých dnech zasáhl pobřeží amerického státu Louisiana, za sebou nechal na jihu Spojených států spoušť, jak je vidět i ze záběrů pořízených z dronu. Bez proudu se ocitlo nejméně třičtvrtě milionu domácností.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dron zachytil zkázu v Louisianě napáchanou hurikánem DeltaVideo: Reuters

 
Článek

Hurikán s sebou přinesl vydatné srážky, na některých místech napršelo až 40 centimetrů vody. V noci na sobotu zeslábla Delta ze stupně dva na nejnižší stupeň pětibodové škály hurikánů a následně na tropickou bouři.

Jak ukazují záběry z dronu, které zveřejnila agentura Reuters, hurikán za sebou nechal zničené domy, silnice či sloupy elektrického vedení. Ze svého přirozeného prostředí byla rovněž vyhnána divoká zvířata, uvedl guvernér státu John Bel Edwards. Spoluobčany vyzval k ostražitosti.

Hurikán Delta se řítí Karibikem vstříc jihozápadu Mexika

Amerika

Letošní sezona hurikánů nad Atlantikem je výjimečně rušná – nad oceánem se vytvořilo tolik cyklon, že meteorologům došla předem připravená jména, takže se museli uchýlit k pojmenovávání bouří podle řecké abecedy.

Delta je 25. pojmenovanou bouří letošní hurikánové sezony a desátou, která zasáhla pevninu Spojených států, čímž překonala rekord devíti hurikánů z roku 1916. V případě státu Louisiana jde letos už o čtvrtý hurikán či tropickou bouři, upozornila agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám