Hlavní obsah

Hrozivé záběry ukazují hořící motor boeingu. Piloti se museli vrátit na letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake City

Dopravnímu letounu Boeing 737 americké společnosti Southwest Airlines se 110 lidmi na palubě v pondělí krátce po startu z letiště v Salt Lake City začal hořet motor. Posádka tak musela nouzově přistát. Záběry dramatických okamžiků v oblacích nad Salt Lake City v úterý zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z letadla Southwest Airlines začaly ve vzduchu šlehat plamenyVideo: @McConkie33, AP

 
Článek

„Zničehonic jsem zahlédl oranžové plameny šlehající z pravého motoru. Ozval se takový hluk, že lidé vycházeli ven ve strachu, že letadlo spadne na budovu,“ cituje server New York Post jednoho ze svědků události.

Letecká společnost k věci uvedla, že cestující v ohrožení nebyli. „Piloti letu 604 na dnešní (pondělní) trase z mezinárodního letiště Salt Lake City na mezinárodní letiště Los Angeles se po obdržení varovného signálu o potížích s jedním z motorů rozhodli vrátit na letiště v Salt Lake City. V souladu s platnými protokoly a procedurami provedli běžné přistání,“ citovala televize Fox News z prohlášení aerolinek Southwest.

Jak ale prokazuje více než půlminutové video, onomu běžnému přistání předcházely dramatické okamžiky, při nichž z pravého motoru boeingu šlehaly dlouhé plameny.

Piloti ale přistání i přes selhání motoru zvládli. Nikomu ze 110 cestujících ani pěti členů posádky se nic nestalo a pasažéři byli přepraveni do Los Angeles jiným letadlem.

Reklama

Výběr článků

Načítám