Hlavní obsah

Hosté žalují hotel, ve kterém pili vodu z nádrže s mrtvolou

– Los Angeles

Hosté hotelu Cecil v Los Angeles Steven a Gloria Cottovi zažalovali majitele zařízení a chtějí po něm peníze, které za pobyt utratili, a také za lékařské ošetření. V jedné z nádrží na střeše hotelu, z nichž se čerpá voda do kohoutků na pokojích, 14 dní leželo mrtvé tělo jednadvacetileté kanadské turistky Elisy Lamové.

Foto: ČTK/AP

Nádrže na vodu na střeše hotelu Cecil

Článek

Hosté za dvě noci v hotelu zaplatili 150 dolarů (asi 3000 korun). Odškodnění chtějí i přesto, že testy prokázaly, že voda nebyla zdravotně závadná.

Lamovou její blízcí od konce ledna pohřešovali a pátrala po ní policie. Z hotelu zmizela. Její tělo našli zaměstnanci hotelu v nádržích poté, co si hosté stěžovali, že voda, kterou se myjí a čistí si zuby, zapáchá a má velmi slabý tlak. Vodu z nádrží používala i restaurace hotelu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V nádrži na pitnou vodu našli tělo pohřešované turistkyVideo: Reuters

Majitelé nechali vodu otestovat a zjistilo se, že nebyla zdravotně závadná. "Zdá se, že v nádržích byl dostatek chlóru, který zničil veškeré bakterie," řekl pro NBC News šéf hygieniků v Los Angeles Angelo Belamo.

Chovala se divně

Jak se Lamová do nádrží dostala, je záhadou. Nádrž byla na střeše, která byla uzamčená, navíc se do ní leze po schodech. Hotelové kamery navíc zachytily turistku v den, kdy zmizela na chodbě hotelu, jak se velmi divně chová ve výtahu.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytilu Elisu Lamovou ve výtahu

Pitva neprokázala, jak dívka zemřela, byl nařízen toxikologický rozbor.

Reklama

Výběr článků

Načítám