Hlavní obsah

Hon na vraždícího policistu skončil střelbou v lesích a požárem srubu

Novinky, rei
Los Angeles
Aktualizováno

V horské oblasti na severovýchod od Los Angeles v úterý vyvrcholilo jedno z nejrozsáhlejších pátrání po podezřelém v dějinách státu Kalifornie. Bývalého policistu podezřelého z vraždy tří lidí dostihly bezpečnostní složky ve srubu poblíž Velkého Medvědího jezera v horách San Bernardino. Po přestřelce, při níž přišel o život zástupce místního šerifa, dům vzplál. Hledaný Christopher Dorner je po smrti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hon na vraždícího policistuVideo: Reuters

 
Článek

Americká média nejprve prohlásila, že se v domě našlo ohořelé Dornerovo tělo, ale velitel losangeleské policie Andrew Smith to později popřel s tím, že „dům stále hoří a je nebezpečné do něj vstoupit“, také proto, že tam může být munice. Svědkové uvedli, že dříve slyšeli v domě výstřel.

Až po několika hodinách potvrdila šerifova mluvčí nález zuhelnatělé mrtvoly uvnitř domu, uvedla agentura.

Foto: KABC-TV, ČTK/AP

Letecké televizní záběry ukazují hořící lesní srub, v němž se podezřelý opevnil.

Vyhrožoval pomstou

Třiatřicetiletý Dorner působil jako záložník amerického námořnictva a později také jako policista v Los Angeles, než ho v roce 2008 propustili. Na útěku byl od minulého týdne, kdy měl ve městě Irvine zastřelit policistu a další dvě osoby. Údajně přísahal, že se za vyhazov z práce pomstí. Na internetu zveřejnil manifest, v němž tvrdí, že losangeleská policie je plná rasistů.

Úřady za informace vedoucí k jeho dopadení vypsaly odměnu milión dolarů a nechaly chránit zhruba 50 rodin Dornerových bývalých kolegů.

Foto: Gene Blevins , Reuters

Úřady povolaly i zásahovou jednotku SWAT.

Policie na Dornerovu stopu navedl minulý čtvrtek nález auta, v němž cestoval. V úterý pak byl hlášen v lesích San Bernardina pohyb muže, jehož popis se shodoval s podobou hledaného. Údajně přepadl dům, spoutal dvě ženy, na které v něm narazil, a ukradl jejich vůz. Ten později opustil a utekl do lesa. Následně se opevnil v jednom srubu.

Na místo byla povolána i zásahová jednotka SWAT. Při krátké přestřelce byli zraněni dva policisté, zástupce místního šerifa později v nemocnici svému zranění podlehl. Poté, co se podezřelý schoval ve srubu, padl údajně výstřel a následně začal domek hořet.

Foto: ČTK/AP

Christopher Dorner

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám