Hlavní obsah

Miliardář Epstein obviněný ze zneužívání dívek spáchal v cele sebevraždu

Aktualizováno

Americký miliardář Jeffrey Epstein byl ve věznici v New Yorku nalezen mrtev, podle médií spáchal sebevraždu. Za zneužívání dívek mu hrozilo 45 let vězení.

Foto: Handout, Reuters

Jeffrey Epstein je vyšetřován ze zneužívání desítek nezletilých dívek v New Yorku a na Floridě

Článek

Tělo šestašedesátiletého miliardáře našla stráž v půl osmé místního času. Televize NBC News a ABC News s odkazem na policejní zdroje uvedly, že se Epstein ve věznici oběsil. Americká federální vězeňská správa v pozdějším prohlášení označila jeho smrt za "patrně sebevraždu".

Potvrdila, že když byl bývalý magnát ráno v cele nalezen, nereagoval na okolí. Zaměstnanci věznice se jej snažili oživit a za mrtvého byl prohlášen až po převozu do nemocnice.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Budova věznice v New Yorku, kde je finančník Jeffrey Epstein držen ve vazbě

Epsteina už minulý měsíc našli napůl v bezvědomí v cele se zraněními na krku. Po ošetření v nedaleké nemocnici se vrátil do vězení.

Finančník čelil obvinění, že platil nezletilým dívkám za předvádění sexuálních aktů v jeho rezidencích na Manhattanu a Floridě v letech 2002 až 2005. Některým bylo údajně jen 14 let. Vinu odmítal. Soud odmítl jeho propuštění na kauci.

Už v roce 2008 byl v rámci dohody s obžalobou odsouzen za sexuální zneužívání na 18 měsíců. Epstein byl někdejší přítel amerického prezidenta Donalda Trumpa či exprezidenta Billa Clintona.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám