Hlavní obsah

Exsenátor Kennedy prý po vraždě dvou bratrů propadl alkoholu

Právo, CNN, roš

Zlou krev v rodině vyvolal syn zesnulého senátora Edwarda Kennedyho a synovec exprezidenta Johna F. Kennedyho. Osmačtyřicetiletý Patrick v nové knize totiž nejen popsal, jak se potýkal s duševní chorobou a závislostí na kokainu a pití, ale napsal také, že po zavraždění svých dvou bratrů se jeho otec stal alkoholikem.

Foto: Profimedia.cz

Edward Kennedy

Článek

„Jsem zdrcený tím, že Patrick napsal nepřesný a nespravedlivý obraz naší rodiny,“ reagoval jeho starší bratr, 54letý Ted. „Píšu velmi pravdivě,“ hájil se naopak Patrick, jenž byl poslancem Sněmovny v letech 1995–2011.

Podrobně v knize popsal alkoholismus své matky Joan, jež mu s knihou údajně pomohla. Ta se proti tomu však ohradila. „Nevěděla jsem, že Patrick píše knihu, a nijak jsem mu s tím nepomáhala,“ řekla listu The Boston Globe. „Nedostala jsem výtisk knihy, stále jsem ji neviděla ani nečetla,“ dodala.

Edward Kennedy zemřel na mozkový nádor před šesti lety po téměř 47 letech v Senátu. Jeho prezidentský bratr byl zavražděn v Dallasu v listopadu 1963 a druhý – Robert – v červnu 1968 během prezidentské kampaně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám