Hlavní obsah

Exmanželka střelce z Orlanda: Byl to labilní násilník

Devětadvacetiletý Omar Mateen, podezřelý ze zabití 50 lidí v gay klubu ve floridském Orlandu, byl psychicky labilní násilník. Listu The Washington Post to řekla jeho bývalá manželka s tím, že ji v době, kdy spolu žili, opakovaně bil.

Foto: Joe Burbank, ČTK/AP

Přátelé a příbuzní obětí z klubu v Orlandu

Článek

Bývalá Mateenova manželka, která si nepřála být jmenována, protože se po střelbě bojí o svoji bezpečnost, řekla, že se seznámila s Omarem Mateenem před osmi lety na internetu. Poté se rozhodla přestěhovat na Floridu a v roce 2009 si ho vzala. Zpočátku bylo manželství normální, později však začal mít její manžel násilné sklony.

Mateenova rodina pochází z Afghánistánu, on se ale narodil v New Yorku. Podle bývalé manželky nebyl zpočátku příliš věřící a chodil často do tělocvičny. Po několika měsících manželství se však dostal pod vliv radikálního islámu. Podle ní vlastnil zbraň malé ráže a pracoval jako hlídač v zařízení pro mladistvé delikventy.

Manželství páru prý trvalo jen několik měsíců, přestože oficiálně se rozvedli až v roce 2011. K ukončení manželství přispěli rodiče ženy, kteří, když se dozvěděli o tom, že ji manžel bije, přijeli a odvezli ji. Od té doby prý s manželem nebyla v kontaktu, přestože se několikrát snažil ji vyhledat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám