Hlavní obsah

Dvouletého chlapce, kterého na Floridě odvlekl aligátor, prohlásili za mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvouletého chlapce, kterého v úterý u rekreačního parku Disney World v Orlandu na Floridě odvlekl do vody aligátor, prohlásila policie za mrtvého. Po dítěti sice stále pátrá záchranný tým, podle policistů však již není možné, aby přežil ve vodě mnoho hodin po útoku. Vedení parku se podle agentury Reuters rozhodlo uzavřít všechny pláže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání v Disney Worldu, kde aligátor napadl malého chlapce Video: WKMG, AP

 
Článek

Aligátor zaútočil na dítě v úterý večer místního času (v noci na středu SELČ) ve chvíli, kdy si hrálo těsně u břehu. Hocha se vzápětí pokusil zachránit otec, kterému se ale nepodařilo syna ze spárů plaza vytrhnout. [celá zpráva]

"Je tam písčitá pláž a rodina na tom místě zkrátka odpočívala," uvedl místní šerif Jerry Demings. "Co vím, tak otec byl poblíž a dítě si hrálo ve vodě asi třicet centimetrů od břehu, když se aligátor objevil," řekl.

Nejdříve se chlapce snažil zachránit otec, který pak přivolal pomoc. Do záchranné operace se rychle zapojil i plavčík.

„Není šance”

Přestože záchranáři v okolních vodách pátrali celou noc a i celé středeční dopoledne, hocha se jim objevit nepodařilo. Podle Demingse již v tuto chvíli není šance, aby byl chlapec ještě naživu. "Víme, že v současnosti už pátráme po mrtvém těle," řekl šerif na tiskovém brífinku.

Incident se stal u laguny Seven Seas, která je součástí rozsáhlého Disneyho komplexu. Rodina, která má tři děti, se v době neštěstí pohybovala u hotelu Disney Grand Floridian. Společnost Disney uvedla, že ji událost hluboce zasáhla. Ve středu navíc oznámila, že kvůli útoku uzavírá všechny pláže v orlandském resortu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám