Hlavní obsah

Dvě dívky obvinili z internetové šikany, dvanáctiletá se kvůli nim zabila

Dvě dívky ve věku 12 a 14 let obvinili v USA v souvislosti s internetovou šikanou a stalkingem, kvůli které Rebecca Ann Sedwicková spáchala sebevraždu. Obě byly v pondělí zadrženy a strávily noc v detenčním centru pro mladistvé, než byly předány rodičům do domácího vězení.

Foto: Polk County Sheriff's Office

Ann Sedwicková

Článek

Šerif okresu Polk Graddy Judd v úterý vysvětlil, poč byly obě zadrženy. Čtrnáctiletá totiž v sobotu zveřejnila na internetu vzkaz: „Ano, šikanovala jsem jsem Rebecku a ona se zabila, ale já jsem...“

Je možné, že dívka nakonec skončí v nápravném zařízení pro mladistvé, protože panují obavy, že rodiče nejsou schopni zajistit, aby nevyužívala elektronická média. Šerif dodal, že zveřejnění vzkazu zadržení a obvinění uspíšilo.

Do šikany na internetu a přes aplikace pro mobilní telefon bylo podle vyšetřovatelů zapojeno více dívek, jenomže se nepodařilo získat informace o jejich přihlašovacích  účtech. Zmíněné dvě jmenovaly ve vzkazech přímo Sedwickovou. Obě se také účastnily rvačky s ní. Jména zadržených nebyla kvůli věku zveřejněna.

Podle Judda vzkazy,  že je „hnusná“, „nikdo ji nemá rád“, „měla by vypít bělidlo a umřít“ a že „by se měla zabít“, přispěly k tomu, že se dívka rozhodla ukončit svůj život skokem z rampy v opuštěné cementárně ve floridském Lakelandu.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám