Hlavní obsah

Dva muži v ženských šatech se snažili dostat do sídla NSA, jednoho ochranka zastřelila

Novinky, lsi, aš
Aktualizováno

Dvojice mužů v ukradeném autě způsobila v pondělí poplach u sídla americké Národní agentury pro bezpečnost (NSA). Ochranka měla podezření, že se chystají prorazit vstupní bránu. Bezpečnostní služba jednoho z nich zastřelila a druhého postřelila. Podle listu The Washington Post však zřejmě šlo o nešťastnou náhodu, nikoliv o pokus o útok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dva muži se snažili dostat do sídla NSA, jeden z nich byl zastřelenVideo: Reuters

 
Článek

Nejmenovaní úředníci  agentuře AP řekli, že přestřelka následovala poté, co se dva lidé pokusili autem prorazit okolo 9:30 místního času bránu u sídla NSA na vojenské základně ve Fort Meade ve státě Maryland.

Televize CNN uvedla, že policista po hádce střílel na oba muže. Jeden z nich na místě zemřel a druhý byl vážně zraněn. Podle televize ABC je zraněn tak vážně, že zřejmě nepřežije. Zranění na ruce utrpěl i strážný.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zřejmě z cesty sjeli omylem

Motiv známý není. Mluvčí NSA odmítl událost jakkoliv komentovat. Podle FBI ale čin nemá teroristické pozadí.

Televize ABC krátce po činu uvedla, že muži byli oblečeni v ženských šatech.

Deník The Washington Post později doplnil, že zřejmě šlo o nešťastnou náhodu. Možná zdrogovaní muži, kteří po večírku v Baltimoru ukradli třetímu muži auto, s ním sjeli k sídlu NSA po cestě, kde mají civilní vozidla zákaz. Na výzvy policie, aby zastavil, řidič nereagoval.

Místní televize ukázala záběry dvou havarovaných vozidel a také záchranářů, kteří nakládají muže v uniformě do vozidla záchranné služby poblíž brány u sídla úřadu.

NSA má sídlo na rozsáhlé základně Fort Meade poblíž Baltimoru. Na základně působí 11 tisíc vojáků a 29 tisíc civilních zaměstnanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám