Hlavní obsah

Drží ho jako psa, řekla Carnajevova matka po prvním telefonátu se synem

Washington/Moskva

Čečenec Džochar Carnajev, podezřelý ze zosnování pumového útoku na bostonský mezinárodní maratón, ve středu poprvé od svého zatčení telefonicky hovořil se svou matkou. Oznámila to americká agentura Bloomberg s odvoláním na americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

Foto: Reuters

Zubejda Carnajevová, matka atentátníků z Bostonu

Článek

Ruským médiím Zubejda Carnajevová řekla, že syn je stále v šoku, ale rány, které utržil při přestřelce s policií, se hojí.

"Zavřeli ho jako psa, jako zvíře," prohlásila rozrušená matka po rozhovoru s Džocharem, který podle amerických vyšetřovatelů v polovině dubna spolu se svým bratrem Tamerlanem odpálil v Bostonu dvě nálože. Útok nepřežili tři lidé, přes 260 dalších utrpělo zranění. Tamerlan později při přestřelce s policisty zahynul a Džochar leží se zraněními v bostonské nemocnici.

Foto: Reuters

Džochar Carnajev

Američtí vyšetřovatelé Džocharu Carnajevovi slíbili, že s matkou žijící v dagestánské Machačkale na jihu Ruska bude moci telefonicky mluvit jednou měsíčně. Středeční rozhovor byl podle agentury Bloomberg první.

"Zdravotně jsem v pořádku, rány se hojí. Vše je v rukou božích, buď trpělivá, všechno bude dobré," citovala Carnajevová svého syna. Džochar byl během telefonátu klidný, ale bylo prý znát, že je stále v šoku.

Džochar Carnajev se má před soudem poprvé objevit 10. června. Bude-li shledán vinným, hrozí mu trest smrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám