Hlavní obsah

Dokud je smrt nerozdělila. Manželé kvůli nevyléčitelné nemoci naletěli s letadlem do skály

Juneau

Nečekané rozuzlení mělo vyšetřování tragického leteckého neštěstí, při němž loni v prosinci na Aljašce zemřel manželský pár Cecilia a Mark Matterovi. Potvrdilo se, co říkali příbuzní a známí - Matterovi byli tak nerozluční, že když Cecilii diagnostikovali rakovinu bez možnosti uzdravení, rozhodli se skončit svůj život společně.

Foto: Profimedia.cz

Piper PA-11. Ilustrační foto

Článek

„Od začátku byli nerozluční. Táta bez mámy nemohl žít. Byla středobodem rodiny. Neuvařil si bez ní ani jídlo,“ řekla serveru KYUK dcera manželů Matterových Donna Slaughová.

Mark a Cecilia Matterovi spolu žili jednačtyřicet let. Minulý rok se ale zdravotní stav třiašedesátileté Cecilie prudce zhoršil a lékaři manželům sdělili zdrcující zprávu. Jednalo se o nevyléčitelné onkologické onemocnění v terminálním stadiu.

Loňské oznámení na Facebooku stanice KTVA 11

Závěrečná zpráva vyšetřovatelů konstatovala, že dvaašedesátiletý pilot Mark Matter se svým strojem za jasné viditelnosti záměrně naletěl do skály. Vyšetřovatelé na stroji 1949 Piper PA-11 nenašli žádnou závadu a z výslechů příbuzných a známých vyplynulo, že o svých sebevražedných plánech nikomu neřekli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám