Hlavní obsah

Devadesátiletá Američanka prodávala pomůcky sebevrahům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Policisté v Kalifornii ve středu provedli domovní prohlídku v bytě 91leté Sharlotty Hydornové, která prodávala pomůcky sebevrahům. Žena, jejíž zásilkovou službu využil k ukončení vlastního života v prosinci muž z Oregonu, si agentuře AP postěžovala, že jí policie zabavila počítače i krabice, jimž říká „výbava na odchodnou“.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Hydornová do krabic například balila umělohmotnou „kapuci“, která obejme krk a k níž se připojí trubička napojitelná na plynovou láhev.

Žena se poprvé dostala do zpráv, když její pomůcku v prosinci "úspěšně" použil 29letý muž z Oregonu. Oregonští zákonodárci v současnosti připravují zákon, jenž by do budoucna zakázal taková zařízení.

Asi desítka ozbrojených policistů vtrhla do bytu Hydornové v El Cajonu ve středu ráno a strávila v něm deset hodin. Podle AP balili „krabice a krabice“ materiálu. „Byla to nová zkušenost. A v mém věku jsem toho zažila už hodně,“ řekla Hydronová s tím, že policisté jí zabavili i 20 krabic, jež byly připraveny k odeslání.

Seniorka balení nabízela za 60 dolarů (asi tisíc korun) za kus několik let. Výbavy nesly označení GLADD z anglického Nádherný život a důstojná smrt. Hydornová tvrdí, že chce jen pomoci lidem, kteří jsou nevyléčitelně nemocní, a peníze ji nezajímají.

Reklama

Výběr článků

Načítám