Hlavní obsah

Další střelba ve Fergusonu, postřeleni byli dva policisté

Ferguson
Aktualizováno

V americkém městě Fergusonu ve státě Missouri postřelil neznámý útočník dva policisty. Stalo se tak před policejním ústředím poté, co na svůj post rezignoval šéf tamních policistů kvůli kritické zprávě o okolnostech loňské smrti černošského mladíka, jehož zastřelil bílý policista.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při protestech ve Fergusonu postřelili dva policistyVideo: Reuters

 
Článek

Jeden policista byl střelen do ramene, druhý do tváře. Oba přežili a jsou při vědomí. Není známo, jak závažná jsou jejich zranění.

Fergusonem znovu otřásají od minulého týdne protesty. Ministerstvo spravedlnosti totiž definitivně rozhodlo, že policista Darren Wilson, který loni v srpnu zastřelil neozbrojeného černošského mladíka Michaela Browna, nebude stíhán. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Současně ministerstvo kritizovalo poměry v policejních řadách a zvláště odhalilo rasismus policistů. Policejní šéf Thomas Jackson kvůli tomu k 19. březnu rezignuje.

Foto: Kate Munsch, Reuters

Policisté po incidentu střeží své sídlo ve Fergusonu.

Už předtím byl městskými radními z funkce odvolán úředník John Shaw, který na městskou policii dohlížel, a svoji rezignaci ohlásil také soudce městského soudu Ronald Brockmeyer.

Spekulovalo se také o odchodu starosty Jamese Knowlese, ale ten to popřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám