Hlavní obsah

Dahlgren zůstává v USA ve vazbě, o propuštění na kauci nežádal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alexandria
Aktualizováno

Kevin Dahlgren, podezřelý ze čtyřnásobné vraždy spáchané v České republice, zůstává ve Spojených státech ve vazbě. Obhajoba o propuštění na kauci nepožádala. Soud při úterním jednání zamítl tři stížnosti obhajoby, které se týkaly postupu vůči Dahlgrenovi po jeho zadržení po příletu do Spojených států.

Foto: Novinky.cz s použitím Facebook a Právo

Kevin Dahlgren

Článek

Soud v Alexandrii se při úterním jednání otázkou vazby vůbec nezabýval, protože obhajoba o propuštění na kauci ani nežádala, sdělila mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Soud projednal a zamítl stížnosti obhájců na zatčení Dahlgrena, na provedení osobní prohlídky a na vydání osobních věcí, jež byly Dahlgrenovi při zadržení odebrány a poskytnuty české straně pro další vyšetřování.

Stání, které trvalo půldruhé hodiny, se podezřelý osobně zúčastnil. Podle českých diplomatů vypadal vyrovnaněji. Doprovázeli ho tři advokáti v čele se známým obhájcem Theodorem Simonem, jenž případ převzal hned od počátku.

Datum příštího stání soud neurčil. Dalším procesním úkonem, který má být proveden do 8. července, bude žádost obhajoby o poskytnutí veškerých materiálů, které prokuratura má proti Dahlgrenovi k dispozici. Druhá strana pak musí tuto žádost posoudit nejpozději do 15. července.

Americká prokuratura je pro ponechání Dahlgrena ve vazbě, dokud neuplyne lhůta, v níž česká strana může podat žádost o vydání k trestnímu stíhání.

Dahlgren je podezřelý, že v květnu v Brně zavraždil čtyři své příbuzné: manželskou dvojici a jejich dva syny. Podle české policie pachatel čtveřici usmrtil nožem, poté těla odnesl do garáže, zabalil do textilií a zapálil. Pak odjel do Vídně, odkud odletěl do USA. Po příletu na washingtonské Dullesovo letiště byl zatčen a z rozhodnutí soudu uvězněn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám