Hlavní obsah

Dahlgren se stížností proti vydání do ČR neuspěl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alexandria
Aktualizováno

Američtí žalobci odmítli stížnost Kevina Dahlgrena na rozhodnutí o vydání do České republiky. Bez dalších podrobností to v úterý uvedla stanice ČT24. Američan je podezřelý z loňské čtyřnásobné vraždy v Brně, vinu však popírá.

Foto: Novinky.cz s použitím Facebook a Právo

Kevin Dahlgren

Článek

Dahlgren je ve vazbě v USA od květnového příletu na washingtonské Dullesovo letiště. [celá zpráva]

Soud v Alexandrii loni v září rozhodl, že podmínky pro Dahlgrenovo vydání do ČR byly splněny. Dospěl také k závěru, že existuje důvodné podezření, že Dahlgren se dopustil čtyřnásobné vraždy. [celá zpráva]

Poslední slovo o extradici bude mít ale americké ministerstvo zahraničí. České ministerstvo spravedlnosti již loni uvedlo, že v této věci nemusí jít jen o formalitu, neboť jsou zohledňovány například i politické aspekty.

Motiv neznámý

Dahlgren podle českých vyšetřovatelů v Brně-Ivanovicích usmrtil svou sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Motiv činu není znám. Američan si následně vzal taxi z Brna do Vídně, odkud odletěl do USA. Během letu na něj české úřady vydaly zatykač a na jeho základě 23. května agenti amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Dahlgrena zadrželi po příletu do Washingtonu.

Pokud by byl Dahlgren vydán a v České republice souzen, hrozil by mu až doživotní pobyt za mřížemi. Kdyby ho americký soud vydat odmítl, unikl by zcela trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám