Hlavní obsah

Cestující z letadla, kterému se vzňal motor: Doufali jsme, že ještě uvidíme své děti

Novinky, ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Hororové chvíle zažili cestující z letu americké společnosti United Airlines 328. Poté, co se krátce po startu z města Denver vzňal jeden z motorů. „Ozvala se strašná rána. Myslela jsem, že to byl blesk,” popsala jedna z pasažérek. Nikomu z 241 lidí na palubě se nic nestalo.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Kus, který se za letu odtrhl z motoru letadla a dopadl do obydlené části Denveru.

Článek

„Znenadání se ozval silný zvuk. Myslel jsem si napřed, že do letadla uhodil blesk,“ popsal místnímu zpravodajskému portalu CBS4.com Nate Swisher.

Další z pasažérů, Bob Brown byl na palubě se svou ženou a natočil z okénka na mobil děsivé záběry pravého motoru. „Podívali jsme se na sebe se ženou a doufali, že své děti ještě někdy uvidíme,“ popsal hrůzné okamžiky.

„Mám docela trauma létat s United Airlines i nadále,” glosoval Chad Schnell pod dalším hrůzným videem, které pořídil ze sedadla přímo na úrovni hořícího motoru.

Letadlu amerických aerolinek United Airlines, na jehož palubě bylo 241 lidí, se v sobotu odpoledne místního času (pozdě večer SEČ) krátce po startu z letiště v Denveru porouchal jeden z motorů a začal hořet.

Cestující popisovali, že viděli odpadávat z motoru jednotlivé kusy, zatímco posádka stabilizovala letoun.  „Myslím, že pilot má velkou zásluhu na tom, že se všichni cítili bezpečně a pohodlně,“ ocenil práci posádky další z pasažérů Danielle Thomas.

V americkém Denveru spadl do rezidenční čtvrti kus motoru letadla

Amerika

Mezitím, co někteří pasažéři na palubě plakali nebo se modlili, dosedl letoun bezpečně zpět v Denveru. Nikomu z 241 lidí na palubě se nic nestalo.„Strašná úleva, bylo to úžasné,“ komentoval Dan Smith.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Policie uzavřela oblast, do které dopadly kusy motoru z letadla United Airlines.

Záchranáři poté postříkali rozžhavený motor hasící pěnou.

Policie čtvrti Broomfield, která je předměstím Denveru, zveřejnila na twitteru fotografie domu, před nímž je obrovský kus zřejmě části motoru letadla. Přidala k tomu upozornění, aby se lidé nalezených částí letadla nedotýkali a nehýbali s nimi, aby nemařili vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám