Hlavní obsah

Češka u Masarykovy třídy v metropoli Mexika podle policie nabízela kokain

Novinky, rei
Ciudad de México

V mexickém hlavním městě Ciudad de México zadržela policie ve středu 27letou Češku, která v poledne na ulici distribuovala drogy. S odkazem na tamní policii to napsal server Excelsior.com. Žena podle něj u sebe měla také střelnou zbraň a byla pod vlivem omamných látek.

Foto: Profimedia.cz

Policie u ženy našla kokain a revolver. Ilustrační foto

Článek

Na podezřelou podle serveru upozornil policisty v městské oblasti Polanco kolemjdoucí. Svědek uvedl, že se zřejmě jedná o cizinku, protože má nezvyklý přízvuk.

Žena se hlídce vyslané na místo chvíli vzpírala, nakonec však poskytla své dvě kabelky ke kontrole. Uvnitř bylo jedenáct obálek, v nichž policisté našli kokain a marihuanu. Kromě toho měla podezřelá při sobě revolver ráže .44 a 72 000 pesos (zhruba 117 000 korun).

„Ta zbraň není moje,“ tvrdila žena a prokázala se falešným dokladem na jméno Patricia Perrón Petra Luna. Později však přiznala, že její skutečné jméno je Petra Pospíšilová a pochází z České republiky. Zadržení se shodou okolností událo v blízkosti Třídy prezidenta Masaryka.

České úřady zatím o zadržení Češky nevědí. “Nemám v tuto chvíli žádnou informaci týkající se zadržení české občanky v Mexico City,” řekl Novinkám Karel Šrol z ministerstva zahraničních věcí.

Server Excelsior naznačil, že zadržená by mohla být modelkou a možná byla zneužita drogovým kartelem Los Zetas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám