Hlavní obsah

Castro nemá rakovinu, řekl španělský specialista

– MADRID
Novinky, Novinky, National Post

Kubánský vůdce Fidel Castro netrpí rakovinou. V úterý to oznámil významný španělský chirurg José Luis Garcia Sabrido, který ho vyšetřoval. Castro podle něj ani nepotřebuje další operaci.

Článek

O stavu kubánského vůdce specialista promluvil po návratu z Kuby do Španělska. "Nemá rakovinu. V tuto chvíli není ani plánováno, že by se podrobil další operaci. Jeho stav je stabilní. Zotavuje se z velmi vážné operace," řekl José Luis Garcia Sabrido.

Castro se na veřejnosti neobjevil od konce července, kdy byl operován [celá zpráva], i když bylo několikrát avizováno, že se zúčastní významných akcí, jako byla schůzka hlav nezúčastněných států nebo oslavy padesáti let od začátku kubánské revoluce. Vždy však byla jeho účast odvolána. O Castrově zdravotním stavu byly vydávány jen velmi skoupé informace, ve kterých se nikdy neuvádělo, čím nejvyšší kubánský vůdce trpí.

Americké úřady proto s odvoláním na zpravodajské služby opakovaně tvrdily, že Castro trpí rakovinou, a že bude žít nanejvýš rok a půl. [celá zpráva] Kuba to opakovaně popírala. [celá zpráva]

Kubě nyní dočasně vládne Fidelův mladší bratr Raúl.

Reklama

Související témata:

Související články

Castro rozdává povely z lůžka telefonem

S napětím očekávají účastníci 14. summitu Hnutí nezúčastněných zemí v Havaně, zda se dnes nebo zítra na ceremonii hlav států objeví hostitel Fidel Castro.

Výběr článků

Načítám