Hlavní obsah

Britsko-americké vztahy jsou nezničitelné, řekl Brown, tleskali mu 17krát

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Britský premiér Gordon Brown ve středu vystoupil v americkém Kongresu jako pátý premiér své země. Vyzval k ekonomickým změnám a odsoudil protekcionismus. Především ale zmínil, že britsko-americké vazby jsou nezničitelné.

Foto: Jason Reed, Reuters

Gordon Brown mluví k americkým kongresmanům.

Článek

„Není žádná síla na zemi, která by nás mohla od sebe odtrhnout,“ řekl Brown za ovací kongresmanů. jeho řeč přerušil potlesk celkem sedmnáctkrát.

Brown také zdůraznil, že Evropa je jen jedna „Není žádná stará Evropa, žádná nová Evropa, je jen vaše přátelská Evropa.“

Britský premiér také ocenit práci amerických vojáků v Afghánistánu a a zdůraznil, že „nemohou nikdy zničit amerického ducha".

Velkou pozornost Brown věnoval ekonomice. varoval před protekcionismem, který „nechrání nikoho“. Vyslovil se také pro „zákony a standardy, zajišťující odpovědnost, transparentnost a odměny“ v bankovnictví.

K recesi poznamenal: „Nelze očekávat, že Amerika a několik málo dalších zemí ponesou samy zátěž stimulace (ekonomiky) . Musíme to sdílet globálně. Nechte nás pracovat společně na celosvětovém snížení sazeb a míře stimulace.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám