Hlavní obsah

Brazilec ukradl letadlo a spadl s ním na parkoviště obchodního domu

Novinky, aš, Los Angéles Times
Sao Paulo

Jednatřicetiletý Brazilec uloupil v pátek jednomotorové letadlo. Z pronajatého stroje těsně před startem vyhodil pilota a sám vzlétl. Stroj však neuměl ovládat a po chvíli s ním spadl na parkoviště obchodního domu. V troskách letadla zahynul on a jeho pětiletá dcera.

Článek

Jednatřicetiletý Kleber Barbosa da Silva se pohádal se svou ženou a vyhodil ji za jízdy z auta poblíž města Goiania ve státe Goiás. Pak jel do 150 kilometrů vzdáleného města Luziania na letiště místního aeroklubu a požádal, aby ho s dcerou vzali na okružní vyhlídkový let.

Na ranveji vytáhl na pilota jednomotorového Embraeuru EMB-712 Tupi pistoli a donutil ho vystoupit. Se strojem vlétl a a zamířil ke městu Goiania.

Policie ho začal stíhat, do akce byla vyslána vojenská letadla i policejní vrtulník, ale muže policisté nedohnali. Spojil se s ním i policista Sergio Katayama. Podle něho byl Barbosa ve stresu. “Když jsem mu řekl, že mu můžeme pomoci, odpověděl - udělám něco mnohem horšího, než jsem udělal,“ citovala Katayamu CNN. Krátce poté se stroj zřítil na parkoviště obchodního domu.

Nikoho z nakupujících ale nezabil, v troskách stroje zahynul jen on a jeho dcera.

"Chtěl způsobit větší tragédii s oběťmi na parkovišti, dodal vyšetřující policista Jorge Moreira pro noviny Estado de S. Paulo.

V nemocnici zůstala s vážnými zraněními ležet Barbosova žena.

Na Barbosu byl v pondělí vydán zatykač kvůli znásilnění 13leté dívky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám