Hlavní obsah

Bouře ve Spojených státech mají nejméně osm obětí

Již nejméně osm ztrát na životech včetně dvou dětí si vyžádaly silné větrné bouře s deštěm i sněhem na americkém severovýchodě a středozápadě. Přírodní kalamita zablokovala dopravu a zejména do státu Massachusetts přinesla ničivé záplavy, napsal deník The New York Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bouře v USA si vyžádala už nejméně osm obětíVideo: Reuters

 
Článek

Více než dva milióny domácností a firem byly podle vlády USA od pátečního večera bez proudu, během soboty jich zbývalo ještě minimálně milión.

„Aktuální bouře s lijáky byla nejhorší, jakou jsme tu měli od roku 1978,“ postěžoval si pro The New York Times starosta města Quincy ve státě Massachusetts Thomas Koch, který je rovněž znepokojen z poškození nemalé části infrastruktury.

Bouřky ustávaly

Novinky již v sobotu informovaly, že mezi mrtvými je například 77letá žena a jedenáctiletý i šestiletý chlapec, které zabily padající stromy či větve. V jižní Kalifornii si navíc podle agentur AP a Reuters sněhová bouře vyžádala život jednoho snowboardisty a strhla lavinu v lyžařském středisku, která zranila dva rekreanty. [celá zpráva]

Za další den přibyly nejméně dva smrtelně zranění lidé. Ačkoli se počasí uklidnilo a nyní se hlavně sčítají následky, mnoho silnic je nadále kvůli záplavám neprůjezdných. Aerolinky i železniční společnosti musely omezit, případně na některých místech zcela zastavit provoz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám