Hlavní obsah

Bouře Isaias si na východě USA vyžádala čtyři oběti. Miliony lidí jsou bez elektřiny

New York

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala tropická bouře Isaias na východním pobřeží Spojených států. Živel, který na pevninu udeřil v noci na úterý ve státě Severní Karolína silou hurikánu, rovněž přerušil dodávky elektřiny pro více než 2,8 milionu lidí, uvedl server BBC News.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Isaias způsobil ve Philadelphii záplavy

Článek

Bouři, která vyvolává tornáda a záplavové deště, provází vichr o rychlosti až 100 kilometrů za hodinu. Dva lidé přišli o život, když tornádo zasáhlo ve státě Severní Karolína jejich obytné přívěsy. Kromě nich zabily spadlé stromy ve státech New York a Maryland další dvě osoby.

Spadla, nebo nespadla? Trumpovu nezničitelnou zeď prý pobořila bouře Hanna

Amerika

V úterý bouře postupovala směrem na sever přes stát New York, kde vyvracela stromy, ničila domy a způsobila povodně a záplavy.

„Bouře ve městě poráží stromy a láme větve. Berte to vážně. Pokud nemusíte být venku, zůstaňte doma,” vyzval na Twitteru starosta města New York Bill de Blasio. Trajektová a vlaková doprava byla přerušena, uzavřeny byly i některé nadzemní úseky metra.

Foto: David Maialetti, ČTK/AP

Tornádo, které vyvolala bouře Isaias, ničilo stromy i obydlí v New Jersey

Isaias je už devátou očekávanou letošní bouří, která zasáhla (nebo zasáhne) Spojené státy. Letošní sezona by podle Národního střediska pro hurikány měla přinést rekordní počet hurikánů z Atlantiku. Příčinou jsou podle expertů především vysoké teploty. Dosud rekordní byl rok 2005, kdy se z Atlantiku směrem na západ přihnalo deset hurikánů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám