Hlavní obsah

Boeingu po vzletu z Los Angeles šlehaly plameny z motoru. Musel nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Boeingu 777 letecké společnosti Philippine Airlines směřujícího z Los Angeles do Manily krátce po vzletu selhal pravý motor. Piloti provedli nouzové přistání, nikomu se nic nestalo, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Filipínské dopravní letadlo nouzově přistálo v Los Angeles, během letu mu šlehaly z motoru plamenyVideo: Reuters

 
Článek

Brzy po startu z mezinárodního letiště v Los Angeles hlásili piloti letu číslo 113 možnou poruchu motoru. „Otočili se zpátky k letišti a nouzově přistáli. Žádnému z cestujících se nic nestalo,“ uvedla Federální letecká správa.

Server US News napsal, že na palubě letadla bylo celkem 347 pasažérů a 18 členů posádky.

Posádky American Airlines se bojí vrátit na paluby Boeingů 737 MAX

Amerika

Televizní stanice ABC-7 odvysílala video, které natočil svědek incidentu. Je z něj patrné, že z pravého motoru šlehají plameny a dým.

„Vypadalo to, jako když startuje motorka. U motoru letadla jsem nikdy plameny neviděl,“ uvedl 36letý Andrew Ames, který si na obloze problémů boeingu všiml. „Potom všechno ustalo a letadlo se naklonilo doleva směrem zpět k letišti,“ dodal.

Příčina poruchy motoru je zatím neznámá. Společnost Boeing ale čelí intenzivní kontrole po dvou haváriích modelů MAX 737. Ty jsou celosvětově od března uzemněny po dvou pádech těchto letadel v Etiopii a Indonésii, při kterých zemřelo celkem 346 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám