Hlavní obsah

Boeing umístí do strojů 737 Max alarm. Upozorní piloty, že nefungují klíčové senzory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce letadel Boeing umístí do svých strojů 737 MAX v reakci na dvě nedávné nehody nové bezpečnostní zařízení. Bude to varovné světlo upozorňující piloty na nefunkčnost klíčových senzorů, napsal list Financial Times

Foto: Jason Redmond / Reuters, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nové zařízení bude monitorovat chod čidel, která hlídají přesný směr špičky letounu, napsal list s odvoláním na nejmenovaný zdroj. Alarm se spustí ve chvíli, kdy systém vyhodnotí, že jeden ze senzorů nefunguje. Firma se k informacím dosud nevyjádřila.

Animace ukazuje podobnosti mezi pádem letadel společností Ethiopian Airlines a Lion AirVideo: Novinky/Reuters

Právě špatná činnost čidel, která vedla k tomu, že stroj začal automaticky klesat a piloti nad ním nedokázali včas přebrat kontrolu, je považována za možnou příčinu havárie letounu Boeing 737 MAX 8 společnosti Ethiopian Airlines, kterou předminulý týden nepřežil nikdo ze 157 lidí na palubě.

Stejný typ letadla se zřítil loni v říjnu krátce po startu z indonéské Jakarty. Na palubě zříceného stroje tehdy zahynulo 180 cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám