Hlavní obsah

Bílým domem otřásla kokainová aféra dcery viceprezidenta Bidena

– Washington
Novinky, Tomáš Reiner

Bílým domem v neděli otřásla tvrzení, že dcera viceprezidenta Josepha Bidena na večírku šňupala kokain a byla přitom natočena na video. Záznam byl nabízen listu The New York Post za dva milióny dolarů. Joe Biden je desetiletí známý svým tvrdým postojem proti drogám.

Foto: Profimedia.cz

Ashley Bidenová

Článek

Zástupci deníku uvedli, že video z večírku v Bidenově domovském státě Delaware je asi 43 minut dlouhé. Sedmadvacetiletá sociální pracovnice Ashley Bidenová má figurovat v půl druhé minuty dlouhé sekvenci. Video listu nabídl nejmenovaný muž prostřednictvím jednoho právníka z Washingtonu. Požadoval za něj dva milióny dolarů a později slevil na 400 000. Nabídku potvrdil též bulvární server Radaronline, po němž chtěl prodejce čtvrt miliónu.

Na videu, které bylo údajně pořízeno letos, podle redaktorů obou médií dívka podobná viceprezidentově dceři vyšňupe tři z  pěti nabízených lajn kokainu. Její přítel stojí za ní a pozoruje ji. Ona později žertuje, že jedna lajna nebyla dostatečně velká.

Právník Thomas Dunalp, který měl podle obou médií video nabízet, se od nařčení distancoval. „Nikoho v té souvislosti nezastupujeme. Nic o tom nevím,“ řekl britským Timesům.

Joseph Biden je proslulý svým tvrdým postojem k drogám a video bylo nabídnuto jen pár dní poté, co USA představily svůj plán pomoci mexické vládě v boji proti drogovým kartelům. Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová navíc minulý týden v Mexiku řekla, že američtí spotřebitelé pomáhají obchodníky živit a tím destabilizují jižního souseda. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám