Hlavní obsah

Argentinská komunita uvalila na teenagery domácí vězení

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FORT MBORORE

Představitelé domorodé komunity v severovýchodní Argentině se rozhodli, že na 60 dní pošlou do izolace všechny osoby mladší dvaceti let. Snaží se tak bojovat proti duchovní dezorientaci mladých lidí, která je podle nich výsledkem působení trendů moderní společnosti.

Článek

Opatření jsou reakcí na dobrovolnou smrt dvou mladých lidí a jeden pokus o ni během minulého týdne. Ve Fort Mborore na brazilské hranici byla fakticky zavedena prohibice a tamním teenagerům bylo zakázáno opuštění obce.

Skupina dobrovolníků bude okolí vesnice hlídat. Jestli se opatření ukážou účinná, plánuje se prodloužení jejich platnosti.

Podle čelného představitele je komunita Guarani v krizi kvůli škodlivému vlivu bělochů. Fort Mborore se nachází poblíž turisty oblíbených vodopádů Iguazu.

Argentina nemá tolik domorodých obyvatel jako ostatní země Latinské Ameriky. Většina z nich žije v chudých podmínkách a jen obtížně si zachovává své tradiční zvyky a jazyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám