Hlavní obsah

Američtí policisté se zaujetím pronásledovali střelce, zajel je vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Pronásledování muže, který střílel na jižním předměstí Chicaga, se stalo v pondělí osudným dvěma policistům. Do akce se zapojili s takovou vehemencí, že se nerozhlédli, když přebíhali přes koleje, a srazil je vlak. Policii se pak podařilo zadržet člověka podezřelého ze střelby a zajistit jeho zbraň.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Chicagu přejel vlak dva policisty, oba zemřeliVideo: WLS, AP

 
Článek

„Krátce po šesté večer dva policisté nově zařazení do služby - Conrad Gary, který byl ve službě 18 měsíců, a Eduardo Marmolejo, který sloužil dva roky - zasahovali kvůli vypáleným výstřelům v oblasti mezi 101. ulicí a Dauphinem,“ řekl policejní superintendant Eddie Johnson.

„Když prováděli tu nejnebezpečnější práci, kterou může policista dělat, tedy stíhat individuum se zbraní, byli tito dva mladí muži pohlceni identifikací možného nebezpečí pro společnost a nadřadili bezpečnost ostatních nad svou. Při vyšetřování byli oba policisté zasaženi projíždějícím vlakem metra a okamžitě zemřeli,“ dodal.

Vlak je srazil v místě vzdáleném od jakékoli zastávky. Policie odhaduje, že jel rychlostí okolo sta kilometrů v hodině.

„Smutek nad jejich ztrátou nelze vyjádřit slovy,” řekl novinářům starosta třetího nejlidnatějšího amerického města Rahm Emanuel, podle něhož byli oba muži otci mladých rodin. Eduardu Marmolejovi bylo 37 let, Conradu Garymu 31.

K zásahu vyjeli na základě upozornění automatického detekčního systému. Chicagská policie používá k detekci střelby technologii senzorů, které monitorují výstřely a policisty automaticky upozorní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám