Hlavní obsah

Američtí ochránci zákona zabili muže, který v Portlandu zastřelil Trumpova příznivce

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Američtí federální agenti spolu s americkými maršály zabili 48letého Michala Foresta Reinoehla, který byl podezřelý, že zastřelil v Portlandu příznivce Donalda Trumpa. Uvedla to agentura AP s tím, že byl zastřelen ve městě Lacey jižně od Seattlu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zastřelený muž, podezřelý ze zabití stoupence TrumpaVideo: Reuters

 
Článek

Strážce zákona podílející se na zásahu FBI ho zastřelil, protože Reinoehl při zatýkání vytáhl zbraň, řekl agentuře AP zdroj ze zasahujících sil. Reinoehl byl podezřelý, že o víkendu 29. srpna zastřelil 39letého příznivce Donalda Trumpa Aarona Jaye Danielsona, který se ve městě účastnil demonstrace proti akcím hnutí Black Lives Matter, jež se v Portlandu konají už sto dní.

Zastřelení bělocha na ulici v Portlandu zachytil reportér agentury AP

Amerika

Danielson byl členem ultrapravicové skupiny Patriot Prayer. Reinoehl v pondělí v rozhovoru s novinářem Donovanem Farleyem tvrdil, že jednal v sebeobraně. Šel na pomoc kamarádovi, který byl obklopen vozidly ozbrojených Trumpových příznivců. Zaparkoval proto své auto a přidal se k němu. Oba ohrožoval nožem Trumpův příznivec. „Postoupil jsem dopředu, aby sekl nebo bodl mě. Mohl jsem tam sedět a pozorovat je, jak zabijou mého barevného přítele, ale to jsem neudělal.“ Ke střelbě dodal: „Jsem si jist, že jsem nezasáhl nikoho nevinného, když jsem si dělal cestu k ústupu.“

Při střetech demonstrantů v americkém Portlandu zemřel člověk

Amerika

Reinoehl byl veterán a poskytoval ochranu akcím Black Lives Matter. Na počátku července byl zatčen, protože měl na protestech nabitou zbraň a bránil se zadržení. Krátce poté byl střelen do paže při potyčce se zastáncem ultrapravice, jemuž se pokoušel vzít zbraň.

Informace o zabití Reinoelda se objevila ve stejnou chvíli, kdy Donald Trump na Twitteru vyzval k jeho zadržení: „Proč portlandská policie NEZATKLA chladnokrevného zabijáka Aarona Jaye Danielsona. Dělejte svou práci a udělejte ji rychle. Každý ví, kdo je ten zločinec. Není divu, že Portland míří do pekla!“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám