Hlavní obsah

Americký soud zveřejnil dvě videa ze zatčení Floyda

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Soud v okrese Hennepin v americké Minnesotě povolil publikaci dvou videí pořízených těsně před smrtí černocha George Floyda. Jedná se o záběry, které minulý týden zveřejnil britský server Daily Mail.

Policejní kamery zaznamenaly poslední chvíle Floydova životaVideo: MINNEAPOLIS POLICE DEPARTMENT, Novinky/AP

 
Článek

Všechna videa jsou pořízena z kamer na vestách policistů Thomase Lanea a Alexandera J. Kuenga. Na jednom policisté Floyda zatýkají, zatímco na druhém už muž leží na zemi u policejního vozu spoutaný.

Unikly dosud nezveřejněné záběry ze zatčení černocha Floyda

Amerika

„Prosím, nestřílejte. Přišel jsem o matku. Omlouvám se,“ říká plačící Floyd na jednom ze záběrů, zatímco strážník Thomas Lane na něho míří zbraní. Floyd dále také uvedl, že nedávno prodělal koronavirus. Na videu, kdy už leží zatčený, volá, že nemůže dýchat.

Záběry z policejních kamer policistů zachytily průběh Floydova zadržení.Video: MINNEAPOLIS POLICE DEPARTMENT, Novinky/AP

George Floyd zemřel 25. května poté, co mu na krku téměř devět minut klečel policista Derek Chauvin, který byl obžalován z vraždy druhého stupně. Thomas Lane, Alexander J. Kueng a Tou Thao byli obžalováni z napomáhání a podněcování k vraždě druhého stupně a napomáhání a podněcování k zabití druhého stupně.

Floydova smrt vyvolala po celém světě protesty Black Live Matters proti rasismu a policejním metodám.

Reklama

Výběr článků

Načítám