Hlavní obsah

Americký herec Bill Cosby byl obviněn ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norristown

Prokuratura amerického státu Pensylvánie obvinila herce Billa Cosbyho ze znásilnění. Incident, během nějž komik údajně omámil svou oběť drogami a alkoholem a následně ji sexuálně zneužil, se odehrál ve Filadelfii v lednu 2004. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Herec Bill Cosby na archivním snímku

Článek

"Pan Cosby svou oběť přinutil, aby snědla prášky a pila víno. Následně nebyla schopna pohybu a pan Cosby ji sexuálně zneužil," uvedl státní zástupce z Norristownu v Pensylvánii Kevin Steele.

K obvinění státní zastupitelství přistoupilo prý proto, že se v případu objevily nové informace. Oběť je ochotná s úřady spolupracovat. Promlčecí lhůta v případu by vypršela už v lednu, informovala agentura Reuters.

Žádné z 50 obvinění se neprokázalo

Kvůli údajným sexuálním deliktům Cosbyho v minulých letech veřejně obvinilo na 50 žen, soud jim však dosud ani v jednom případě za pravdu nedal. Řada údajných sexuálních deliktů se odehrála před značnou dobou a časová lhůta pro jejich možné vyšetření už dávno uplynula.

Osmasedmdesátiletý herec obvinění údajně zneužitých žen dlouhodobě odmítá. Jeho právníci tvrdí, že všechna jsou pomluvou a jejich cílem je slavného herce pošpinit.

Cosby začal svou filmovou kariéru hraním v komediálních klubech. V 60. letech přišla role v televizním seriálu I Spy (Já špion). O dvě desetiletí později herec produkoval a v letech 1984 až 1992 si zahrál v The Cosby Show, jednom z nejpopulárnějších amerických televizních sitcomů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám