Hlavní obsah

Americké velitelství protivzdušné obrany sleduje Santův let

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká armáda chce zkrátit dětem čekání na příchod Santa Clause. Severoamerické velitelství protivzdušné a kosmické obrany (NORAD) připravilo webovou stránku, na níž mohou sledovat čas, který do Santova příchodu zbývá. Kromě ubíhajících vteřin, minut i hodin mohou vidět Santovy přípravy na Severním pólu a jeho cestu s dárky k dětem na celém světě.

Článek

Posláním NORAD je chránit nebe nad Severní Amerikou a zavčas varovat před případným leteckým nebo raketovým útokem. Vedení této organizace sdělilo, že sledovat pohyb Santy považuje za sezónní rozšíření běžné rutiny.

"Jeho let budeme určitě sledovat. A Rudolfův nos nám s tím docela dobře pomůže, zanechává za sebou horký podpis," řekl mluvčí NORAD nadporučík Bill Lewis.

Rudolf je červenonosý sob, který jede v čele spřežení, jež táhne Santovy sáně. Letos si děti nebo jejich rodiče mohou stáhnout aplikaci, která jim ukáže pohyb sání. Přesnou pozici Santy si lze také vyžádat e-mailem nebo telefonem.

Desetitisíce telefonátů a statisíce e-mailů

Loni se na pracovišti NORAD v Colorado Springs střídalo 1250 rodinných příslušníků zaměstnanců velitelství, civilistů a dobrovolníků, kteří ve směnném provozu vyřídili 80 000 telefonátů a nekonečný počet e-mailů s dotazy, kdy asi Santa dorazí ke komínu právě jejich domu.

Pokud patříte mezi ty, kdo symbol amerických Vánoc příliš nemusí, možná vás pobaví odkaz, na kterém můžete sledovat Santův let. Rychlost jeho spřežení mu mohou veškeré výdobytky moderních technologií jen závidět. Držet krok s ním podle propočtů nedokážou ani ty nejlepší stíhačky.

Santův let můžete sledovat ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám