Hlavní obsah

Americká porota doporučila pro sériového vraha trest smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Columbus

Porota v americkém státu Ohio ve středu doporučila trest smrti pro jednapadesátiletého Anthonyho Sowella, který byl shledán vinným z vraždy jedenácti žen. Definitivní rozsudek vynese soudce v pátek, podle agentury AP může doporučený trest zmírnit na doživotní vězení bez možnosti předčasného propuštění.

Foto: Reuters

Obviněný vrah Anthony Sowell (vlevo) u soudu

Článek

Policie v roce 2009 na základě tipu prohledala Sowellův dům a našla na pozemku kolem něj i přímo v domě ukrytá mrtvá těla. K nejhrůznějším patřil objev ženské lebky ve kbelíku.

Mnohé z obětí měly problémy s drogami a zpráva o jejich zmizení se často k úřadům nedostala. Rodiny některých ze zabitých žen ale kritizují clevelandskou policii, že jednala laxně a dostatečně neprošetřila jejich pohřešování.

Sowellovy zločiny dlouhou dobu unikaly pozornosti, přestože se z jeho domu v Clevelandu, kde mrtvoly skladoval, linul silný zápach. Ten byl ale připisován na vrub nedaleké továrně na uzeniny, která kvůli stížnostem dokonce provedla rozsáhlou renovaci, ale marně.

Sowell, který byl příslušníkem americké námořní pěchoty, před soudem tvrdil, že je nevinný. Žádné svědectví ale jeho nevinu neprokázalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám