Hlavní obsah

Americká policie při zátahu zastřelila sedmiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Policisté v Detroitu v neděli zastřelili sedmiletou dívku, když prohledávali dům, o němž si mysleli, že se v něm skrývá muž podezřelý z vraždy. Informovala o tom stanice CNN.

Článek

Policisté se domnívali, že v domě ve východní části města je schovaný 34letý muž, který v pátek na ulici zastřelil 17letou studentku. Zásahová jednotka v domě nejprve narazila na 46letou ženu, s níž se jeden z policistů fyzicky střetl. Z jeho zbraně pak vyšla střela, která tragicky zasáhla do hlavy sedmiletou Aiyanu Jonesovou.

Dívka byla převezena do nemocnice, kde byla později prohlášena za mrtvou.

Aiyanin otec Charles Jones stanici WDIV řekl, že policie dceru zastřelila, když spala. Tvrdil také, že si policisté spletli dům. Podle policejního mluvčího Ralpha Godbeeho to však byl správný dům a podezřelý muž v něm byl skutečně dopaden. Navíc vyšetřovatelé našli i vůz, který popsali svědkové páteční vraždy studentky.

Policie se za smrt Jonesové omluvila. „ (Smrt dítěte) je noční můrou každého rodiče a je noční můrou také každého policisty,“ uvedl Godbee. Doplnil, že incident se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám