Hlavní obsah

Americká firma prodává obamovské panenky Maliu a Saschu

Právo, vpl,CNN,DPA
WASHINGTON

Nadšení z dcer Baracka Obamy udělalo ze dvou panenek nové prodejní trháky. Firma Ty Inc. vrhla na trh Sladkou Saschu a Úžasnou Maliu, přičemž tvrdí, že veškerá podobnost je čistě náhodná. „Rozhodli jsme se pro obě jména, protože jsou krásná,“ řekla mluvčí firmy Tania Lundeenová. „Bylo by nepoctivé předhazovat nám, že jsme připravili naprosto přesné kopie prezidentových dcer."

Článek

„Prodáváme je teprve od počátku ledna a absolutně nestačíme vyhovět všem objednávkám. Dívky z celého světa je chtějí mít, aby se nimi mohly identifikovat,“ potvrdila Denise Gary Robinsonová z newyorského internetového obchodu s panenkami.

Pro Saschu (7) a Maliu (10) Obamovy připravil na úterý večer, kdy se jejich rodiče bavili na plesech, štáb Bílého domu večírek se soutěžemi, promítáním filmů a hledáním pokladů, při nichž se seznamovaly s novým bydlištěm.

Pozvání na úplně první party v Bílém domě za prezidenta Obamy dostali podle amerického tisku kamarádi a kamarádky obou děvčat ze Chicaga, kde rodina dosud žila. Nadšení děvčat prý neznalo mezí, když na konci hry našla schované za dveřmi bratry Kevina, Joa a Nicka Jonasovy, členy nesmírně populární chlapecké rockové kapely Jonas Brothers, kterou sestry Obamovy obdivují.

Dvojčata dala své dobré rady pro Bílý dům

Nejen exprezident Goerge W. Bush nechal svému nástupci Obamovi v souladu s tradicí důvěrný dopis v psacím stole – také dvojčata Jenna a Barbara Bushovy (27) předala Obamovým dcerám dobré rady do života v Bílém domě. „Bavte se užijte si své dětství v tomto magickém místě pro život a hry,“ napsala v dopise, z nějž otiskl list The Wall Street Journal výňatky. Samy se seznámily s Bílým domem jako sedmileté „nevinnýma, optimisticky dětským očima“, když se prezidentem stal v roce 1989 jejich dědeček George Bush starší.

Sasha a Malia Obamovy by se měly obklopit věrnými kamarádkami, které „chrání, uklidňují a baví se s vámi“. „Pečujte o svá zvířátka, protože občas budete potřebovat jejich tichou útěchu, kterou vám mohou poskytnout jen zvířata,“ kladou na srdce Obamovým jejich předchůdkyně.

Sasha a Malia by měly využít veškeré nabízené příležitosti: „Státní recepce, oslavy Vánoc, otevírání muzeí, uvítací slavnosti a návštěvy památníků. Čtyři roky utečou tak rychle, chňapněte po všem, užijte si toho.“

A nejdůležitější rada je velmi osobní. Ať se stane cokoli, ať kritici říkají, co chtějí, neměly by Obamovy dcery „zapomínat na to, kdo váš otec doopravdy je – člověk, který vás hluboce miluje“.

Reklama

Výběr článků

Načítám