Hlavní obsah

Američana zabil výbuch elektronické cigarety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Petersburg (Florida)

Výbuch elektronické cigarety usmrtil 38letého Američana Tallmadgea D´Eliu. V jeho lebce se našly dva úlomky inhalátoru, potvrdila pitevní zpráva. Televizní producent také utrpěl popáleniny na osmdesáti procentech těla. Jde tak zřejmě o prvního Američana, který zemřel na následky exploze elektronické cigarety, uvedla BBC.

E-cigareta na ilustrační fotografii

Článek

V úterý zveřejněné pitevní zprávě stojí, že příčinou smrti je „zranění od střepiny v hlavě“. Exploze vymrštila dva kousky inhalátoru přímo do lebky. Pitva také potvrdila rozsáhlé popáleniny.

Do D´Eliova domu v St. Petersburgu na Floridě přivolali 5. května hasiče kvůli požáru v ložnici. Ti zjistili, že za oheň může výbuch elektronické cigarety.

Šlo o výrobek filipínské firmy Smok-E Mountain.

Americké úřady evidují od roku 2009 už 195 případů explozí a požárů e-cigaret, při kterých bylo zraněno 133 lidí, 38 z nich vážně.

V roce 2015 vybuchla takováto cigareta při kouření 29letému muži z Colorada. Exploze mu vyrazila zuby a utrpěl také frakturu krční páteře. V roce 2016 utrpěl popáleniny třetího stupně Newyorčan, když mu vybuchl inhalátor v kapse kalhot.

Letošní lednový požár na denverském letišti byl také způsobem e-cigaretou, konkrétně její lithium iontovou baterií. Právě vadné baterie stojí zřejmě za většinou podobných případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám