Hlavní obsah

Američan zastřelil tři policisty, kteří přijeli řešit rušení klidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pittsburgh

Třiadvacetiletý muž začal v sobotu ráno střílet na policisty, kteří přijeli do jedné, jinak klidné čtvrti v americkém městečku Stanton Heights u Pittsburghu kvůli telefonní stížnosti na rušení klidu. Podle svědků bylo slyšet stovky výstřelů. Podle zpráv byli během čtyřhodinové přestřelky mezi zabarikádovaným mužem a policií zabiti tři policisté a dalších pět zraněno. Střelce se nakonec vzdal.

Článek

Dvaadvacetiletý Edward Perkovic, údajně nejlepší přítel zadrženého střelce, sdělil agentuře AP, že mu útočník zavolal do práce a zmateně mu sděloval: "Eddie, já dnes umřu... Vyřiď své rodině, že je miluji a tebe miluji taky." Perkovic pak uslyšel výstřely a jeho přítel zavěsil.

Policie byla zavolána k zásahu v sedm hodin ráno. V klidné čtvrti bydlí většinou rodiny policistů, hasičů, pracovníků záchranné služby a další zaměstnanci města.

Střelec, který se podle policie jmenuje Richard Poplawski, měl na sobě neprůstřelnou vestu.Policejní mluvčí neuvedla žádné bližší informace o motivech střelce, ale v médiích se objevily spekulace, že se Poplawski obával, že nová americká vláda zakáže nebo omezí volné nošení zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám