Hlavní obsah

Američan loupil v bance, aby dostal střechu nad hlavou a doktora

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaston

Přestoupením zákona se rozhodl řešit svoji tíživou finanční situaci 59letý James Verone z amerického státu Georgia. Pokusil se v bance uloupit dolar, aby mohl být zatčen a poslán do vězení, přičemž by mu stát zdarma poskytl střechu nad hlavou a lékařskou péči, informoval místní list Gaston Gazette.

Foto: Profimedia.cz

Muž v bance žádal, aby mu úřednice vydala pouhý dolar.

Článek

Muž pracoval 17 let pro společnost Coca-Cola, ale před třemi lety o práci přišel. Od té doby sice pracoval na částečný úvazek v obchodě, ale práci nezvládal, neboť trpí bolestmi zad, levé nohy a karpálního tunelu. „Ta bolest se už nedala snášet a já jsem se po všech stránkách dostal do slepé uličky,“ popsal Verone.

Zvažoval, jak řešit tíživou finanční situaci, ze které mu nepomohly ani potravinové lístky, jež mu nově přiznal sociální úřad. Nakonec zamítl myšlenku na přestěhování se do ubytovny pro bezdomovce i kontaktování charity a rozhodl se pro zločin, ačkoliv měl dosud čistý trestní rejstřík. Prodal či daroval svůj nábytek a vypověděl nájemní smlouvu.

Nakonec se předminulý týden po ranní sprše a žehlení košile vydal do místní banky, kde úřednici za přepážkou vyzval, aby mu vydala dolar. Pak si sedl na lavici a čekal na příjezd policie. „Nebyl jsem nijak nervózní. Připravil jsem se na to,“ popsal Verone z věznice, v níž čeká na soud.

V případě, že bude propuštěn anebo bude trest mírný, plánuje zločin zopakovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám